Extensions to a house in Mongeham

Our clients wanted to extend the ground floor of their house to the rear to create a larger and better kitchen-dining area that opens on to the garden, create a utility room, and convert their front dining area into a study/ guest room. In addition, they wanted to extend the first floor by less depth than the ground floor but sufficient so that the rear bedroom becomes bigger and to create a new en-suite for their bedroom.

Our solution creates a continuous roof light the full width of the existing rear elevation, which, together with the sliding folding doors to the garden, floods the extended kitchen/dining/family room with light.  Two first floor extensions provide space for an en-suite to the master bedroom and an enlarged third bedroom.  The space between them provide the opportunity for another rooflight, which will create a pool of light at the new door into the kitchen.

 

We obtained planning permission and building regulations approval in 2017 and work will start on site in March 2018, under our supervision.

Click on the image to access a stereo panorama of the proposed kitchen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s